We hebben het in Beernem – De Formatie

Alles wat je nodig hebt, kan je kopen bij lokale handelaars. We hebben het in Beernem!

communicatie – grafisch ontwerp – sociale media

 

Lokale handelaars zijn essentieel voor de lokale gemeenschap. Alleen… wie zijn ze en wat verkopen ze? Met deze campagne trokken we stevig aan de mouwen van de lokale consument. Twee geslaagde campagnes met heel wat on- en offline buzz.

Verzamel, kleef en win!

Elke inwoner kreeg een speelkaart in de bus. Een maand lang kreeg je na aankoop bij deelnemende handelaars een of meerdere pakjes met stickers. Met een volle kaart kon je zo op een eenvoudige manier prijzen winnen.

Gebaseerd op onderzoek

Vooraleer we tot het concept van de stickeractie kwamen, deden we met de dienst lokale economie een onderzoek naar de doelstellingen en actiepunten van de actie.

Never change a winning team!

Rekening houdend met de feedback van handelaars en deelnemers, hielden we twee jaar nadien een tweede stickeractie.

We voerden enkele aanpassingen uit. Er was meer ruimte voor de handelaars dankzij een stickerboek in plaats van kaart, er werden meer stickers in omloop gebracht, we voerden een langere campagne en er was een slotevent.

Promotie op sociale media? We hebben het in Beernem!

Zowel bij de kick-off als tijdens de stickeractie werd online op Facebook en Instagram promotie gevoerd met verschillende visuals. En met succes!

Een stickeractie? Niets nieuws onder de zon, maar ontzettend hot

Dat de Beernemse stickeractie de gemoederen verhit, is een understatement. De campagnes zijn zo’n groot succes dat deelnemende handelaars overstelpt worden met vragen naar stickers. Ook niet-deelnemende handelaars voelen een gemiste kans.

Al snel schoten de eerste on- en offline ruilinitiatieven op gang.

Ondertussen stickeren we digitaal verder

Covid-19 kwam even roet in het eten gooien van de tweede editie van de stickeractie. Geen nood, de handelsactie stelden we even uit.

Om de Beernemnaren geĆ«ngageerd te houden, lanceerden we de Beernem GIF’s.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn