Studio Smaak – De Formatie

Bijzondere kazen, fijne vleeswaren en delicatessen: dat vind je bij Studio Smaak

advertenties – branding – communicatie – copywriting – direct mailing – fotografie – grafisch ontwerp – kledij – marketing – sociale media – UX – webshop – website

 

Bij Studio Smaak op de markt in Oedelem vind je een ruime selectie aan artisanale, kwalitatieve, lokale en internationale producten die bijdragen aan een wereldse smaakbeleving. Zaakvoerder Goran zorgt voor al wat lekker is, wij zorgden voor de volledige visuele uitstraling van Studio Smaak.

We bedachten een naam, ontwikkelden een branding met verschillende drukdragers, zorgden voor een aantrekkelijke website met webshop en ondersteunden hem met sociale media.

Een naam en branding om van te smullen

Na enkele diepgaande brainstorms klopten we af op de naam Studio Smaak. We ontwikkelden een beeld- en woordmerk en zorgden voor een smakelijk kleurenpallet met enkele opvallende, terroire kleuren. Om de verschillende categorieën visueel weer te geven, ontwierpen we unieke iconen in dezelfde mediterrane stijl.

Scoren met een tijdelijke webshop

Geïnteresseerden leerden naar aanloop van de feestdagen een selectie producten van Goran kennen én zagen dat hij met kennis van zaken Studio Smaak lanceerde. Dankzij zelf samengestelde geschenkboxen liet Goran zijn eerste klanten scoren met een origineel geschenk. En op die manier scoorde hij ook. We lieten al heel wat mensen aftellen naar de effectieve opening van de winkel.

Stijlvolle website

We zorgden voor een gebruiksvriendelijke website met webshop die uitnodigt om de producten van Studio Smaak te ontdekken. Enerzijds kunnen bezoekers de planken, schotels en delicatessen online aankopen. Anderzijds kan je aan de hand van aparte categorieën het aanbod in de winkel ontdekken. We combineerden onze expertise met die van Goran om je te doen watertanden en na een bezoek aan de website zo snel mogelijk ook eentje aan de winkel te brengen.

www.studiosmaak.be

De kracht van goede product- en lifestylefotografie

Lekkere producten verkopen in je winkel is een iets, ze ook online smakelijk weergeven is iets anders. We zorgen voor kwalitatieve fotografie van de geschenkboxen, producten, interieur en sfeer.

Ontdek en bestel

We zorgen voor een duidelijke wisselwerking tussen de producten op de contentpagina’s en de producten in de webshop. Upselling en cross-selling staan hierbij centraal. Wanneer je bijvoorbeeld de productpagina van een kaasplank bekijkt, krijg je bijhorende productsuggesties zoals een broodassortiment, confituur, Brugse Beschuiten, …

Smaakvolle streling voor het oog

Verschillende drukdragers zorgen voor een professionele uitstraling in en rond de winkel. Geborduurde schorten, gepersonaliseerde zakjes, gegraveerde planken,… Het zit hem in de kleine én grote details. Klanten van Studio Smaak worden op die manier ambassadeurs van de delicatessenzaak.

Gepersonaliseerde GIFs

Niets zo leuk als klanten die jouw product delen op hun sociale media. Nog veel leuker als ze dat kunnen doen met je eigen GIFs. We animeerden enkele unieke GIFs die Goran en zijn klanten kunnen gebruiken om hun stories te spijzen.

Lancering op sociale media

In afwachting van de grote opening zorgden we alvast voor een sterke aanwezigheid van Studio Smaak op sociale media. We voorzien templates waarmee Goran onder andere producten en leveranciers in de kijker kan plaatsen, weetjes en quotes kan delen en een blik achter de schermen kan tonen. Met deze templates zorgen we voor consistentie en herkenbaarheid.

Promotionele advertenties voor het openingsweekend

Goran wil met een gezellig openingsweekend zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het lekkers van Studio Smaak. Daarom gaven we vorm aan een flyer die hij in z’n hele dorp bedeelde. Dat versterken we met een advertentie in het plaatselijke magazine. Studio Smaak is gelanceerd en dat zal élke Beernemnaar geweten hebben.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn