Skolto – De Formatie: Project in de kijker

Ga op verkenning met Skolto: ecologische en duurzame reisspullen met een verhaal

belettering – branding – communicatie – fotografie – grafisch ontwerp – UX – webshop – website

 

Een brand en webshop ontwikkelen om kwalitatieve, ecologische reisspullen aan te bieden met een stevige nadruk op storytelling. Met die vraag klopte Sam De Bruyn bij ons aan. We bedachten een naam, zetten een branding op punt en ontwikkelden een webshop waarvan iedere reisgrage persoon zin krijgt om op ontdekking te gaan.

Een avontuurlijke naam en vrolijke branding

Om het avontuur en de zin in ontdekken samen te vatten, bedachten we na een uitgebreide brainstorm de naam Skolto, verwijzend naar ‘verkenner’ in het Esperanto.

We ontwikkelden een logo waarin meerdere elementen te herkennen zijn én dat de visie en missie benadrukt. Het icoon is gebaseerd op de lenzen van een verrekijker, maar verschillende interpretaties zijn mogelijk. Twee wereldbollen die met elkaar verbonden zijn, een fiets, een kijk op de wereld door de (zonne)bril van Sam,…

De kracht van online en offline merkbekendheid

Om de pakketjes van Skolto te onderscheiden van de massa, zorgen we voor verschillende drukdragers waarmee Sam zijn verzendingen kan pimpen. Uiteraard trekken we ook hier de duurzame kaart en kiezen we voor ecologisch kraftpapier, natuurlijke rubberlijm en biologische inkt.

Kaartjes om te bewaren

We creëerden een visitekaartje met unieke snijvorm. In tegenstelling tot een klassieke vorm, valt het kaartje van Skolto meteen op en is het leuk om bij te houden.

Daarnaast zorgt Sam voor een persoonlijke bedanking bij elk pakketje dat de deur uitgaat. Dat bedankingskaartje wordt gedrukt op ecologisch groeipapier, waarin veldbloemzaadjes verwerkt zitten. Wanneer je het bedankingskaartje niet meer nodig hebt, kan je het zo een tweede leven geven.

Uitstootvrij én in stijl van punt A naar punt B

Om op een milieuvriendelijke manier naar klanten, leveranciers of meetings te rijden, koos Sam voor een 100% elektrische auto. We zorgden voor de belettering van de Skoltokar met de typische uitbundige Skoltovibe. Zo wordt het merk gezien en herkend in het straatbeeld.

Aantrekkelijke website met webshop

In afwachting van de volledige website en met het oog op de feestdagen, ontwikkelden we in korte tijd een tijdelijke pop-up webshop.

Na een succesvolle lancering kwam enkele weken later de volledige website online. Daarop is, naast de webshop, ook ruimte voor geïntegreerde contentpagina’s. Zo deelt Sam via stories zijn leukste reisverhalen en tips met zijn bezoekers.

www.skolto.be

Eenvoudig beheer en makkelijk afrekensysteem

We maakten het product- en paginabeheer makkelijk te beheren, zodat Sam zelf ook snel producten en/of content kan toevoegen of aanpassen. Dankzij de integratie van Mollie en Snipcart kan hij ook zelf de verschillende betaalmogelijkheden bepalen. Dat zorgt voor een gebruiksvriendelijk afrekenproces, zowel voor Sam als voor de klanten van Skolto.

Uitgebreide detailpagina per product

Elk Skoltoproduct heeft een uitgebreide detailpagina met meer informatie over het product en een specifieke eco-score die aangeeft hoe duurzaam het is.

Aansluitend deelt Sam zijn persoonlijke ervaring, geeft hij extra tips en toont hij de werking. De ervaring en expertise van Sam zorgen voor extra vertrouwen in de kwaliteit van het product.

Deze unieke pagina’s zijn handig deelbaar op sociale media en zo een interessant onderdeel in de online marketing van Skolto.

www.skolto.be/product/vssl-java

Laat je inspireren door storytelling

Reisverhalen zijn er om te delen. Daarom documenteert Sam boeiende stories waarin hij via een blog zijn ervaringen en tips deelt.

Bij elke story is plaats voor gerelateerde producten die Sam tijdens zijn reis gebruikte of aanraadt om de trip comfortabeler te maken.

Naast de productcategorieën zijn er ook collecties, waarbij alle producten voor een bepaalde activiteit gebundeld worden. Zo zie je meteen wat Skolto in de aanbieding heeft voor een rustige picknick, zonnige zomervakantie of trektocht met een minimum aan bagage.

www.skolto.be/stories/zuid-tirol

Alle wegen leiden naar Skolto

Bij de ontwikkeling en invulling van de website hielden we zoals altijd rekening met de SEO-vindbaarheid. Door de integratie van trackingtools zoals Facebook pixel en Google tags kunnen we de effectiviteit van advertenties meten. Daarnaast krijgen we inzicht in de acties van bezoekers en kunnen we doelgroepen maken voor nieuwe advertenties. Dankzij onze kennis rond SEO, zetten we stevig in op de vindbaarheid door zoekmachines, onder andere dankzij het gebruik van schema.org. Bovenop de SEO-gunstige copy, gebruiken we zorgvuldig gemaakte metatags. Zo verhogen we de positie van de producten op Google.

Uitgebreide zoekfunctie

De producten worden onderverdeeld in categorieën die elk een uniek, zelf ontworpen icoon krijgen. Dankzij de uitgebreide filterfunctie en de zoekfunctie die zowel op productniveau als contentniveau werkt, vind je snel het product of de story die je zoekt.

Eerlijke productfotografie

Het gamma van producten bij Skolto gaat van powerbanks tot drinkflessen, van zonnebrillen tot houten speelgoed. We zorgen in onze fotostudio voor waarheidsgetrouwe productfotografie met extra aandacht voor kleur, licht en materiaal. We ontwikkelden een typische Skoltostijl om de producten gevarieerd weer te geven op de website.

Mailing met belangrijke updates

Bij de lancering van de pop-up webshop en de launch van de complete website, verstuurden we een mailing met belangrijke informatie, samenwerkingen met partners en producten in de kijker.

Alle geabonneerden op de nieuwsbrief werden als eerste op de hoogte gebracht van updates en konden zo ook genieten van een eenmalige exclusieve korting.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn