Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen – De Formatie

Editoriaal vormgeven en uitgeven van maatschappelijke publicaties voor Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

communicatie – editoriaal – vormgeving – copywriting – infographics – print – direct mailing

 

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen is een organisatie die actuele maatschappelijke behoeften van mensen in kaart brengt en meewerkt aan structurele oplossingen. Met hun opbouwwerkers en diverse partners zetten ze projecten op poten die openbare besturen inspireren om stappen te zetten om aan die behoeften te voldoen.

Een inhoudelijk concept om beleidsmakers in beweging te brengen

Net voor de verkiezingen van 2019 ontwikkelden we een speciale uitgave gericht aan de volksvertegenwoordigers in spe. We interviewden enkele mensen en illustreerden met hun verhaal de noodzaak om aandacht te blijven besteden aan Artikel 23 van de Belgische grondwet.

Een handiger, hapklaar formaat voor het periodiek magazine van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

We gaven opnieuw vorm aan het halfjaarlijks magazine van de organisatie. Het kleinere formaat met een dynamisch stramien maakt een duidelijk onderscheid tussen de verschillende thema’s. De stevige, kwalitatieve druk zorgt voor een langere houdbaarheid van de publicatie. We stonden ook in voor de geadresseerde mailing naar de abonnees.

Feiten en cijfers aantrekkelijk maken

Door data aantrekkelijk vorm te geven, prikkel je de lezer om inhoudelijk op ontdekking te gaan. We bekijken altijd eerst de context van de data en tekenen dan een concept uit die de verhoudingen tussen de data respecteert en illustreert.

Naslagwerk van een geslaagd project.

“Ouders in actie” is een project waarin diverse maatschappelijke partners de krachten bundelden om laagdrempelige dienstverlening te bieden aan werkarme gezinnen in Roeselare. Het meetbare succes en de aanbevelingen illustreerden we met een toegewijde, unieke uitgave.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn