Project in de kijker: Kringwinkel ‘t Rad – De Formatie

Editoriaal vormgeven en uitgeven van het jaarverslag voor Kringwinkel ‘t Rad

grafisch ontwerp – communicatie – infographics – editoriaal – print

 

Kringwinkel ‘t Rad is een vzw die de kringwinkels in Brugge, Knokke-Heist, Zedelgem, Beernem en Blankenberge verenigt. De vzw stelt meer dan 200 mensen tewerk die om verschillende redenen geen job vinden op de reguliere arbeidsmarkt. De missie van Kringwinkel ‘t Rad: mensen en spullen meer waard maken, met respect voor het milieu.

Ze vroegen ons de voorbije jaren om een aantrekkelijk jaarverslag te maken van hun onderneming.

Opstellen van draadmodel

Zowel voor de farde als voor de steekkaarten vertrekken we vanuit een draadmodel. De vereenvoudigde weergave optimaliseert de plaatsing van de te verwerken informatie en zorgt voor een efficiënter ontwerp.

Infographics op maat

De aangeleverde data van de Kringwinkel zetten we om in moderne, maar duidelijke grafieken en infographics. Afwisseling tussen tekst, beeld en numerieke info houdt het verslag boeiend en maakt de inhoud verwerkbaar.

Farde en steekkaarten vormgeven

Een jaaroverzicht mag opvallen. De inhoud van het jaaroverzicht wordt opgedeeld in 7 thema’s over verschillende steekkaarten samengehouden door een farde. De losse kaarten maken het gemakkelijk om ze naast de farde te leggen en de info te vergelijken.

Een publicatie die blijft hangen

Een jaarverslag bevat heel wat informatie, vaak allemaal van even groot belang. Voldoende witruimte en grote, sprekende foto’s zorgen voor rustpauzes. Zo onthoud je als lezer (onbewust) meer van de inhoud.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn