De Grilloir – De Formatie

Exclusief grillen in De Grilloir Brugge en Vivenkapelle

advertenties – branding – communicatie – copywriting – fotografie – grafisch ontwerp – sociale media – video – UX – website

 

In 2012 startten Peter Marechal en Cathy Carpentier met De Grilloir Brugge. Hun concept: een kwalitatief restaurant in een gezellig stadskasteel waar de grill centraal staat. De Formatie was er vanaf het prille begin bij en zorgde voor de opvallende naam en passende branding. Ook nu nog, meer dan tien jaar later en met een tweede vestiging in Vivenkapelle, ondersteunen we De Grilloir met hun communicatie en marketing.

Klassevolle branding met subtiele elementen

De oorspronkelijke branding van De Grilloir deed zo’n 10 jaar dienst. De komst van een tweede vestiging was het ideale moment om de huisstijl aan te pakken en uit te breiden. Om de vestigingen visueel te onderscheiden, ontwerpen we een afzonderlijk patroon en gebruiken we afzonderlijke hoofdkleuren.

Scorende website met eenvoudige reservatie

Een overkoepelende website met aparte interface per restaurant maken het gemakkelijk om je weg naar De Grilloir te vinden. Dankzij onze aandacht voor SEO scoort De Grilloir zeer goed in zoekmachines. Ons CRM-systeem Webflow maakt het gemakkelijk voor de uitbaters om zelf de wekelijkse lunch te updaten.

 

www.degrilloir.be

Smakelijke beelden die uitnodigen

We zorgen voor een uitgebreide reeks foto’s die bezoekers van de website en sociale media laten watertanden. Zowel in Brugge als Vivenkapelle brengen we lunch en diner in beeld om beide settings in volle glorie weer te geven.

Belangrijke ondersteuning op sociale media

Sinds de opstart van De Grilloir verzamelden we enkele duizenden volgers op Instagram en Facebook. Zo kan de zaak rekenen op een uitgebreid netwerk van volgers en trouwe klanten. Tijdens de coronacrisis gingen we inventief te werk. We communiceerden intensief over ‘De Grilloir at Home’ en brachten het concept van De Grilloir tot bij de mensen thuis. Dat werd gesmaakt.

Opvallende drukdragers in en buiten het restaurant

Het plaatje van De Grilloir klopt. Zowel op vlak van interieur, aanbod, bediening, service én daarbuiten. Zo zorgen we onder andere voor unieke, gelaserde menu- en wijnkaarten en mooie, indrukwekkende cadeaubonnen.

Activerende mailings met conversie

Door de jaren bouwde De Grilloir een sterk klantennetwerk uit. Wie een keer naar De Grilloir komt, komt zeker nog eens terug. Dankzij een mailinglijst van maar liefst 5000 adressen houden we de vaste klanten en geïnteresseerden op de hoogte van belangrijke updates of speciale menu’s.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn