Scoren met Belgische rugbyploeg: de Black Devils De Formatie

Scoren met Belgische nationale rugbyploeg: de Black Devils

communicatie – vormgeving – marketing – campagne – advertising – videografie – fotografie – copywriting – content – PR

 

Onze nationale mannenrugbyploeg speelt in de subtop van Europa. Jaarlijks nemen ze deel aan de Rugby Europe Championship. De Belgische Black Devils! Hot in Wallonië, onbekend in Vlaanderen. Daar brengen wij verandering in. 

Kijk live en iedereen wint!

In 2019 ontplooiden we in korte tijd een krachtige campagne om de live uitzending van een belangrijke thuiswedstrijd op Sporza te kapitaliseren. Hoe meer mensen keken, hoe relevanter de sport werd voor Sporza.

De community als onblusbare brandstof

De club die het grootste aantal kijkers via zijn unieke pagina registreerde, kon met het hele team gratis naar de volgende thuiswedstrijd. Ook individueel kon je mooie prijzen winnen.

Social media advertising in Vlaanderen met retargeting rond de clubs

Mensen die interesse toonden in de advertenties op Facebook en YouTube, kregen kort voor én tijdens de wedstrijd advertenties te zien om via de club in hun buurt online naar de wedstrijd te kijken.

Een record voor Sporza: 12.000 getuigen van een belangrijke overwinning! 

De resultaten van deze korte, krachtige campagne waren ongezien. Sporza tekende een nooit eerder gezien aantal kijkers voor een online wedstrijd. Daarom besloten ze ook de volgende wedstrijden online uit te zenden.

Communication en néerlandais en in het Frans

Om de eenheid van de sport te benadrukken, communiceerden we in beide landstalen. Soms apart, soms entrelacés, maar altijd met het oog op conversie.

Boost ticketverkoop voor de thuiswedstrijden van de Black Devils

Om de ticketverkoop voor de thuiswedstrijden van het Rugby Europe Championship van 2020 te promoten, ontplooiden we met succes een online campagne voor Belgium Rugby. 

Alle communicatie gericht op conversie

Door ons tussen de actie te begeven kunnen we inspirerende beelden maken en wervende boodschappen vastleggen. Een korte montage, voorzien van een duidelijke call to action, zorgt voor een optimaal resultaat.

Live verslaggeving ter plaatse

De beste promotie voer je op het moment zelf. Johannes trok met de Black Devils naar Portugal voor hun eerste wedstrijd van het REC 2020. Daarna ging het team van De Formatie met de accounts van Belgium Rugby aan de slag thuis tegen Rusland en Spanje.

Content die smaakt naar meer

Als mediateam zorgden we voor foto- en videomateriaal ter promotie van komende wedstrijden. Korte, snelle video’s voor social zorgden voor meer bezoekers, meer sfeer, meer bereik. De zege tegen Rusland in 2020 was er eentje om van te smullen.

Bekijk ook deze projecten

of keer terug naar het overzicht

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn