Happy birthday to De Formatie! – De Formatie

Happy birthday to De Formatie!

Er was eens… Zijn heel vaak de drie eerste woorden van een sprookje. En zo startte, 7 jaar geleden, ook het sprookje van De Formatie. Er was eens: Johannes. Van één jonge gast met een droom tot een 6-koppig team, van een computer bij Johannes thuis tot een kantoor op het Stationsplein van Beernem. De Formatie bestaat 7 jaar en om dat te vieren, nemen we je graag even mee terug in de tijd!

Mozes en de berg

In 2012 begon Johannes op zelfstandige basis met het grafisch bureau Mozes Media. Al snel sprokkelde hij heel wat klanten die hij ondersteunde met grafisch ontwerp, fotografie, website-ontwikkeling en nog veel meer.

Na drie jaar voelde Johannes dat Mozes Media langzaam uit zijn voegen begon te barsten. De limiet van tijd en kunnen als eenmanszaak kwam dichterbij. Johannes wou vooruitgang, meer én beter werk, en vooral ook eens een andere werkplek dan zijn eigen living.

Sterker in formatie

Zo ging hij, begin 2015, op zoek naar iemand die mee wou schrijven aan een groter en professioneler avontuur.

Al snel zat hij rond de tafel met Annelies, die zich specialiseerde in fotografie en webontwikkeling. Een goede match, want in dat laatste moest Johannes zijn meerdere erkennen.

Via Annelies kwam ook Jonas plots in beeld, die op vlak van branding en design een meerwaarde kon bieden.

Project_0001: De Kijkuit

En zo geschiedde: in juni 2015 ontstond VOF De Formatie. Met Beernem als uitvalsbasis was een kantoor in de Bloemendalestraat een vanzelfsprekendheid.

Niet veel later volgt het allereerste totaalproject: De Kijkuit. Van branding tot fotografie tot website. De Formatie nam De Kijkuit onder handen en zorgt voor een eindresultaat om mee uit te pakken.

J&J aan het roer

Na 3 jaar verlaat Annelies het schip om zich volledig te focussen op familie- en gezinsfotografie. Johannes en Jonas bundelen hun mankracht en kijken uit naar de toekomst.

Ze verhuizen hun diensten van de Bloemendalestraat naar het Stationsplein en starten hun eerste samenwerkingen met freelance ontwikkelaars.

Een nieuwkomer én een cursus Nurfen

In april 2019 komt Mattiece het duo op freelance basis versterken. Fun fact: niet veel later wint ze van Johannes een cursus ‘Nurfen’ (bekend uit de serie Bevergem), die ze tot op de dag van vandaag helaas nooit heeft kunnen verzilveren.

Eerste vaste kracht

Een klein halfjaar later, in september 2019, komt Debbie het evenwicht tussen mannen en vrouwen versterken.

Als eerste vaste kracht specialiseert ze zich op branding, graphic design en packaging voor heel wat verschillende klanten.

Manon to the rescue

In juni 2020 versterkt projectmanager Manon het team en brengt ze orde in de (minieme) chaos. De eerste niet-Beernemse in het team raakt al snel ingeburgerd en leidt sindsdien al onze projecten in goede banen.

There’s a new kid in town

Letterlijk, want vanaf oktober 2020 neemt Sylvia de rol van graphic, brand en packaging designer over. De jongste schakel uit het team komt uit Tielt en is trouwens het trotste baasje van onze office dog, Lucy.

Van 4 naar 5

De Formatie zat in zijn groeispurt, want een maand na Sylvia nam ook Larissa plaats aan een van onze bureaus. ‘t Is te zeggen, aan haar eigen bureau thuis, want het kantoor in de Stationsstraat lag er enkele maanden redelijk verlaten bij door je-weet-wel-wat.

Als UX/UI designer zorgt Larissa voor gebruiksvriendelijke, overzichtelijke en stijlvolle sites.

Van 5 naar 6

Zes bureaus met daarrond vijf Formatiegezichten. Nog net voldoende ruimte voor eentje meer dus.

In februari 2021 vervolledigt Mattiece na enkele spannende en minder spannende freelance opdrachten het vaste team als digital creative.

Iets van ‘de laatsten zullen de eersten zijn’, maar dan omgekeerd.

Een nieuwe jaarlijkse traditie

In april 2021 vindt de eerste editie van de jaarlijkse paaseierenraap plaats. Het moet een keer de eerste zijn natuurlijk, maar het evenement krijgt al meteen de stempel van ‘traditie’, waardoor we er meteen een herhalend gebeuren van maken.

De tweede editie van de ‘jaarlijkse’ paaseierenraap laat voorlopig even op zich wachten, maar we hebben het nog tegoed.

Al zal het in de zomer misschien eerder een chocoraap zijn in plaats van een paaseierenraap.

Mozes en de berg (deel 2)

Na drie jaar bouwavontuur op de grootste werf van Beernem maken we eindelijk de verbinding met de toekomst.

Het Stationsplein is afgewerkt én de berg achter ons kantoor ziet er om een of andere onbekende reden plots heel aantrekkelijk uit. Johannes maakt er een stille gewoonte van om zijn bijnaam waar te maken en de berg te beklimmen.

Vettige vrijdag

Na enkele maanden samen op kantoor, blijkt dat we houden van tradities.

We dopen in oktober 2021 iedere eerste vrijdag van de maand om tot ‘Vettige Vrijdag’ en houden ons daarbij niet in. Kaasplank, frietjes van de frituur, een gerechtje van Bistro Birnu, … Als het maar vettig en prettig is.

Happy birthday to us

En zo belanden we op de dag van vandaag: augustus 2022. Zeven jaar en enkele grote en minder grote mijlpalen later. Happy birthday to us, op nog vele keren zeven jaar erbij!

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn