5 redenen waarom je nu moet adverteren op TikTok – De Formatie

5 redenen waarom je nu moet adverteren op TikTok

De populariteit van TikTok zit in de lift. En hoe. De video-app bestaat al enkele jaren, maar groeide de laatste tijd uit tot een van de meest gebruikte socialemediaplatformen ter wereld. TikTok is vooral succesvol bij tieners en jongeren, maar ook twintigers, dertigers en ouder zijn fan. Daarom is het interessant om de app te implementeren in jouw marketingstrategie en te adverteren op TikTok.

Advertenties op TikTok verschijnen tussen de gewone user-generated content. Om het grootste effect te hebben, maak je je advertentie net zoals een gewone TikTok. Zo komen ze niet dwingend over. Hele rekken fetakaas werden uitverkocht door ogenschijnlijk knullige advertenties, gemaakt met een smartphone. Adverteren op TikTok is gemakkelijk, efficiënt en rendabel.

De basis van goede advertenties op TikTok blijft, net zoals op elk ander platform, hetzelfde: creëer goede content en zorg voor een converterende landingspagina.

1. Gericht en doeltreffend adverteren

Ook op TikTok kan je heel gericht adverteren. Op dat vlak hebben ze duidelijk hun kaas gehaald bij Meta. Je kiest een bepaalde doelgroep of audience en dankzij een specifieke ad group bereik je de juiste mensen. Op basis van locatie, geslacht en leeftijd, kies je een segment. Dat zorgt ervoor dat jouw investering de moeite waard is en de juiste mensen bereikt.

Het is dus niet omdat TikTok een wereldwijd fenomeen is, dat enkel grote bedrijven het als advertentieplatform kunnen gebruiken. Ook lokale, kleine of middelgrote ondernemingen kunnen met advertenties hun bereik vergroten en bekendheid genereren.

2. Vertrouwd advertentiebeheer

Als beginnend adverteerder is het geen steile leercurve om het advertentiebeheer van TikTok te snappen. Je hoeft zelfs geen eigen TikTok-account te hebben om te adverteren. Met een beetje durf en interesse kan iedereen van start gaan. Nog een pluspunt: de helpdesk reageert snel en is heel behulpzaam. Dat had je waarschijnlijk niet gedacht?

Adverteren verloopt, net zoals Facebook, via een ads manager. Met een klein beetje basisinformatie en de TikTok ads-tool kan je eenvoudig campagnes opzetten en budgetten instellen.

3. Lage productiekosten en kleine cost per click

Adverteren op TikTok is niet alleen interessant omdat je de juiste mensen bereikt en het beheer best eenvoudig is. Het is ook een stuk goedkoper in vergelijking met andere platformen. De productiekost van een advertentie op TikTok ligt vaak laag, terwijl het effect net heel hoog is.

Je kan kiezen voor een cost per click (CPC), cost per time (CPT) of cost per 1000 views (CPM). Welke je ook kiest, goedkoop zijn ze allemaal. Of toch in vergelijking met andere kanalen. We praten over je advertentiebudget dat bijna twee keer zo effectief werkt.

4. Weinig concurrentie

Samen met die lage advertentiekost, komt het feit dat de advertentiemarkt op TikTok nog niet verzadigd is. Voorlopig zijn vooral Facebook, Instagram en YouTube de meest gekende en meest gebruikte kanalen om online te adverteren. Nog niet veel bedrijven vonden hun weg naar TikTok, dus de concurrentie waartegen je moet opboksen is (voorlopig) relatief klein.

Dat zorgt ervoor dat jij mogelijks een pionier bent in jouw branche en dat je advertenties minder snel verloren gaan in de massa. Op die manier krijg je snel en gemakkelijk de aandacht van jouw doelgroep. Zorg je daarnaast voor content op maat van je doelgroep? Dan neem je een nog grotere voorsprong op de concurrentie.

5. Heel wat verschillende acties

Een advertentie opzetten zonder specifiek doel, heeft weinig zin. Het handige aan TikTok is dat je met een advertentie bepaalde acties in gang kunt zetten. Je kan een trend starten, interactie aangaan, mensen naar je website leiden of hen een formulier laten invullen. Wil je graag meer naambekendheid, meer bereik of nieuwe klanten? Afhankelijk van jouw doel, kies je de best passende actie.

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van adverteren? Wij gebruiken onze expertise om jouw doelgroep op een correcte en efficiënte manier te bereiken. Neem contact met ons op om samen van start te gaan!

Samenwerken op projectbasis

Heeft u nood aan een specifieke ontwikkeling of ondersteuning op korte termijn? Dat kan! Laten we rond tafel zitten en kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons voor uw project

Samenwerken op lange termijn

Op basis van uw jaarbudget en targets ontwikkelen we een strategie en ondersteunen we uw communicatie op lange termijn. Laten we afspreken en kijken of we een match hebben!

Samenwerken op lange termijn